{ "title": "2 Aylık Bebekte Grip", "image": "https://www.grip.gen.tr/images/2-Aylik-Bebekte-Grip-55.jpg", "date": "21.01.2024 06:29:41", "author": "Hamdiye ÖNCÜ", "article": [ { "article": "2 aylık bebekte grip, kış aylarında burun akıntısı ve öksürme şikâyetleri kendini öne çıkardığı zaman, akla ilk gelen hastalıklar ve bu yollarla kişiden kişiye bulaşan grip, hasta olan kişinin öksürük ve aksırması sonucunda mikroplu su damlacıklarını havaya karışmasıyla beraber diğer kişilerle solunum yoluyla geçmektedir. Kısa bir zaman içerisinde akciğere yerleşerek ağır hastalıklara sebep olabilir.

2 aylık bebeklerde grip, bebekler arasındaki en çok rastlanan hastalık türlerinden bir tanesidir. Genellikle bu yaş grubundaki bebeklerde grip ile kendini gösterir. Grip üst solunum yolunun boğaz, burun ve soluk borusunda ortaya çıkan viral bir enfeksiyon türüdür. Kulakların veya akciğerlerin bu durumdan etkilenme riskinin yüksek olduğundan, bebeklerde görülen grip daha ciddiye alınması gereken bir hastalık türüdür.

2 aylık bebekte grip belirtileri nelerdir?

Grip hafife alınan bir hastalık türü olmasına rağmen, bilhassa iki aylık bebeklerde huzursuzluk ve sıkıntılara sebep olur. Bu problemlerin en büyük kaynağı, bebeklerin burunların temizlenmemesi ve ağızdan nefes alırken zorlanmalardır. 2 aylık bebeklerde gribin ilk belirtisi, çoğu zaman burun akıntısı ya da burun tıkanıklığı olarak görülür. İlk başta saydam olan daha sonra koyulaşıp sarı veya yeşil bir renk halini alan burun salgısı ile anlaşılır. Bir başka belirtileri ise 37.5 civarında aniden kendini gösteren hafif ateş, hapşırma, öksürme, iştahsızlık, huzursuzluk ve uykuya dalmada zorlanma sancıdır.

2 aylık bebekte grip nasıl önlenir?

Gribe iyi gelen en etkili şey bebeklerin salgılarının sulandırılması ve ateş varsa ateşin düşürülmesidir. Salgıların sulandırılması için en iyi ilaç sudur. Bütün viral hastalıklarında olduğu gibi, gripte de ilk 48 saat içerisinde bebekte yüksek ateş görülebilir. Bu süreç içerisinde bebek ince giydirilmesi ve ılık bir banyo yaptırılması ateşi düşürülmeye çalışılmalıdır. 2 aylık olan bebek çok huzursuzlanıyor ve 38 derecenin üzerine çıktıysa, ateş düşürücü ilaçlar verilebilir. Ancak 2 aydan küçük olan bebeklerde ateş önemli bir hastalığın belirtisi olabileceğinden, ateş düşürücü verilmemeli ve muhakkak Uzman bir doktora başvurmak gerekir. Doktorun tavsiye edeceği dozda ve sıklıkta ateş düşürücüler kullanılması daha uygun olacaktır.

Bebeğini emziren anneler, emzirme sıklığını arttırmalar daha sağlıklı olacaktır. Çünkü bebeklik döneminde anne sütü bebeği hastalardan koruyan en büyük kalkandır. Anne sütünde hastalıklara karşı savaşan antikor üretmektedir. Bebekte öksürük ve burun akıntısı görülüyorsa mutlaka bol bol sıvı tüketmesi sağlanmalıdır. Eğer ki bebek gıdalara başladıysa bitkisel çaylar veya elma suyu verilmesi uygun olacaktır. Nemli ortam öksürüğe de iyi geldiğinden, bebeğin bulunduğu ortam buharmatik makinesiyle nemlendirilmesi gerekir. Burun akıntısının dışarıya daha kolay çıkması için bebek yatarken başı hafifçe yükseltmek yararlı olacaktır.
" } ] }