{ "title": "Ağır Grip Nasıl Geçer", "image": "https://www.grip.gen.tr/images/Agir-Grip-Nasil-Gecer-24.jpg", "date": "20.01.2024 07:08:02", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Ağır grip nasıl geçer, grip için en iyi tedavi yöntemi dinlenmektir. Viral bir enfeksiyon olduğu için antibiyotikli ilaçlar grip için faydalı olmaz. Bu nedenle ağır grip geçiren kişiler mutlaka dinlenmeli ve bazı önlemlerle gribi daha hafif atlatmaya çalışmalıdır. Grip bulaşıcı olduğundan, hastaların başkalarına da grip bulaştırması mümkündür. Bu yüzden grip başlamadan bir gün önceden ve sonrasında bir hafta kadar dikkat etmeleri gerekir. Bu rahatsızlık solunum yoluyla kolayca bulaşabilir. Sağlıklı kişilerde bundan etkilenebilir. Havaya saçılan su damlacıkları iki saat kadar bulaşıcı etkisini devam ettirebilir. Bu nedenle ağır grip geçiren kişiler sakin bir ortamda dinlenmeye çalışmalıdır. Ağır grip nasıl geçer, neler yapılmalı bu konuda sizlere yardımcı olabilecek bazı bilgiler vermek istedik. Umarız hastalığınızın iyileşmesi için faydalı olur.

Ağır grip nasıl geçer, neler yapılmalı?

Çevrenizde grip salgını olduğunda doğal antibiyotik olan sarımsağı bolca tüketmelisiniz. Grip olduğunuzda bile odanızın bir yerine bir baş sarımsak koyarak, gribin başkalarına bulaşmasına engel olmalısınız.

Ağır grip geçirenler ekmekle birlikte bolca soğan yemelidir. Bu vücudunuzdaki zararlı maddelerin dışarı atılmasını, aynı zamanda sinir sisteminin güçlenmesini sağlayacaktır.

Ağır grip geçiriyorsanız vücudunuzun direncinin artması için C vitamini içeren besinleri bolca tüketmelisiniz. Limon, portakal, greyfurt, mandalina, portakal gibi besinler C vitamini bakımından zengindir. Bunları taze olarak yiyebilir, isterseniz taze meyve suyu şeklinde tüketebilirsiniz. Bunun yanında muzda hastalara faydalı olur. Muzu taze olarak ya da haşlayarak tüketebilirsiniz.

Ağır grip nasıl geçer diye merak edenlere güzel bir kür verebiliriz. Bunun için 2 çay kaşığı kahve ve 1 adet yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı taze limon suyuyla karıştırın. Bunu hap gibi yaparak her gün yutun. Gribinizin daha kolay geçtiğini göreceksiniz.

Hastalar adaçayı ile gargara yapabilir. Adaçayını çay gibi içebilir. Bunun yanında 1 litre suda 30 gram çuha çiçeği haşlanarak, günde 3 fincan içilebilir. Yine 1 litre suda 50 gram lavanta çiçeği haşlanır ve çay olarak içilebilir. Bu bitkisel çaylar ağır grip için çok faydalıdır.

Grip geçiren kişiler 1 litre suyun içinde 10 gram kuru üzüm, 10 gram kuru inciri koyarak haşlasın. Daha sonra karışımın içine 5 adet ezilmiş muz ilave ederek karıştırın. Bunu ağır grip geçirdiğiniz dönemde yiyebilirsiniz. Vücut direncini arttırır ve hastalığı daha kolay atlatabilirsiniz.

Ağır grip nasıl geçer, hangi önlemler alınmalı?

Terlemek: Terleyerek griple daha iyi mücadele edebilirsiniz. Doğal yollarla terlemenize yardımcı olacak besinlerden yararlanabilirsiniz. Bu sayede gribi daha kolay yenebilirsiniz. Özellikle nane ve limon karışıyla hazırlanmış çayı içerek uykuya yattığınızda terlemeniz kolay olur. Bunun dışında zencefil çayı, adaçayı, limonlu sıcak su, kuşburnu çayı ve çorba çeşitleri de terlemenizi sağlayacak diğer önerilerdir.

Meyve ve sebze tüketmek: Besinlerden C vitamini bakımından zengin olanları ağır grip geçirdiğinizde daha fazla tüketmeye çalışmalısınız. İçinde C vitamini olan yiyecekleri herkes bilir. Bunları taze alıp tüketmelisiniz. İsterseniz besinleri karıştırıp suyunu çıkararak da içebilirsiniz. Böylece vücudunuza sıvı alımını da arttırmış olursunuz.

Bol su içmek: Grip mikrobunu vücudunuzdan atmanın en önemli etkeni bol su içmektir. Bir yandan terlerken, bir yandan da toksinleri, mikropları vücudunuzdan uzaklaştırırsınız.

Dinlenmek: Gribin ilacı dinlenmektir denilebilir. Çalışıyorsanız izin almalı evde dinlenmelisiniz. Evde olanlarda her işini bırakmalı, dinlenmek için kendilerine fırsat yaratmalıdır. Huzurlu bir yatakta uyuyarak, bitkisel çayları içerek ağır gribi daha kolay atlatabilirsiniz.
" } ] }