{ "title": "Emziren Anne Grip Olursa Ne Yapmalı", "image": "https://www.grip.gen.tr/images/emziren-anne-grip-olursa-ne-yapmali.jpg", "date": "21.01.2024 16:58:21", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Emziren Anne Grip Olursa Ne Yapmalı? Emzikli kadın demek küçük bebeği olmak demektir. Küçük ve emen bebeklere bakma yükü neredeyse tamamen annenin üzerindedir. Çünkü emen bebekler diğerlerine göre daha fazla anneye bağımlı ve düşkün olurlar. Bu yüzden Annelerin sağlığı bebeklerinkinden daha da önemlidir. Emziren anneler süt verdikleri için diğer insanlara göre daha fazla vitamine ve minerale ihtiyaç duyarlar. Anneler düzenli ve sağlıklı beslenmediği takdirde, süt verimleri azalacağı gibi her türlü enfeksiyona ve hastalığa karşı korunaksız hale gelirler. Gripte bu hastalıklardan bir tanesidir. Özellikle kış aylarında her insanda görüldüğü gibi emziren annelerde de sıklıkla görülür.

İlgilenmesi gereken bir bebeği olduğu için anneyi grip biraz zorlayabilir ama bu durum zannedilenin aksine çok tehlikeli bir durum değildir. Anne sütü alan bebeğin bağışıklık sistemi diğerlerine göre daha güçlü olduğu için bu durum bebeği çok fazla etkilemeyecektir hatta annenin rahatsızlığının bebeğin gribe karşı bağışıklığını artırdığını söyleyen doktorlar bile var. Ama yine de annenin eski gücü ve sağlığına kavuşması için yapabileceği bazı şeyler var.

Bunları şu şekilde sıralayabiliriz
Bunların yanında emziren annenin kullanabileceği alternatif tedavi yöntemlerini deneyerek iyileşme sürecini hızlandırabilir.

Emziren Anneler İçin Gribe İyi Gelen Çay Tarifi

Bir su bardağı kaynar suyun içine 5 adet karanfil, 5.6 adet tane karabiber, küçük bir parça zencefil, birkaç tane kuş burnu atılır ve üzeri kapatılır. Biraz soğuduktan sonra içine bir kaşık bal ve yarım limon suyu ilave edilir. Bu şekilde hazırladığınız çayı günde birkaç defa yaparak içebilirsiniz. Size veya bebeğinize hiçbir yan etkisi olmayacaktır.

Gribe çok iyi gelen çorba tarifi

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Tavuğu güzelce yıkadıktan sonra tencerenin içine iki litre su koyup, kaynadıktan sonra tavuğu üzerine atıyoruz. Bu şekilde tavuk tamamen pişinceye kadar kaynatıyoruz. Pişmeye yakın tuzunu ilave ediyoruz. Köy tavuğu kullanırsanız biraz geç pişecektir. Düdüklü tencere kullanmanız daha iyi sonuç verecektir. Tavuk piştikten sonra tencereden çıkartıp başka bir kaba alıyoruz ve kaynamakta olan tavuk suyunun içine bulguru ilave ediyoruz.

Yanmaz tavada unu rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. Soğuduktan sonra bir su bardağı su ilave edip topaklanmalar yok oluncaya kadar karıştırıyoruz. Daha sonra kaynamakta olan tavuk suyuna ilave ediyoruz. Bir miktar da bu şekilde kaynadıktan sonra pişirdiğimiz tavuğun göğüs kısmından didiklediğimiz tavuk etlerini ilave edip tuzunu ve baharatlarını ilave ettikten sonra altını kapatıyoruz. Çorbamızın içinde un ve bulgur olduğu için soğuduğu zaman kıvamı koyulaşabilir bu yüzden biraz daha su ilave edebilirsiniz. Üzerine bol limon sıkarak hastanıza yedirmenizi öneririz.

Afiyet olsun.
" } ] }