İbrahim Saraçoğlu Grip, Gribin ve boğaz rahatsızlıklarının en fazla görülmekte olan kış aylarında İbrahim Saraçoğlu, koruyucu ve destekleyici bitkisel önerilerde bulunmaktadır. Özellikle yağda kızartılmış besinlerden, işlenmiş peynir ve et çeşitlerinden, ağır tatlılar gibi bağışıklık sistemimizi zayıflatan besinlerden uzak durulması gerektiğini ve gripten korunmamız için daha iyi beslenmemiz gerektiğini vurgulamıştır. Bu tür hastalıklara karşı koruyucu ve önleyici olarak sabahları evden çıkmadan, akşamları da yatmadan önce adaçayı gargarası yapılmasının faydalı olacağından bahsetmiştir. Aşağıda İbrahim Saraçoğlu'nun gribe karşı destek kürlerini bulabilirsiniz.
İbrahim Saraçoğlu gribe karşı destek kürleri
Maydanoz-Limon kürü: 15-20 adet maydanozu gövde saplarıyla birlikte blenderin içine koyarız. Üstüne taze sıkılmış 2 yemek kaşığı limon suyunu ilave ederiz. Son olarak da üzerine tarım bardak su eklenerek iki dakika karıştırılır. Hazırlamış olduğumuz bu karışımı sabah yemekten 15 dakika önce içilmesi gerektiğini vurgulamıştır. Karışımı her seferinde taze hazırlamak gerektiğinin altını çizmiştir. İbrahim Saraçoğlu bu kürün 15 gün uygulanmasını ardından beş gün ara verilip tekrar 15 gün uygulanmasını önermektedir. Bu kürün uygulanması sabahları daha dinç kalkmamıza yardımcı olacağı belirtilmektedir.
Soğan kürü: Öncelikle bir tencere içinde 1,5 bardak suyu ısıtırız. Kaynamakta ola suyun içine kabuğu soyulmuş soğanı dörde bölmüş şekilde içine atılır. 3-5 dakika ağzı kapalı şekilde kaynatılır. Hazır hale gelen su ılık bir şekilde tüketiriz. 15 gün boyunca aç karna günde iki kez, öğleden önce ve öğleden sonra içilmesini İbrahim Saraçoğlu önermiştir. Hazırlanan kürün ılık olarak tüketilmesi önemi özellikle vurgulanmaktadır.