{ "title": "Tekrarlayan Grip", "image": "https://www.grip.gen.tr/images/tekrarlayan-grip.jpg", "date": "22.01.2024 00:12:51", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Tekrarlayan grip, bazı sağlık sorunların oluşmasına neden olabilir. Özellikle sinüzit oluşumunu tetikleyebilir. Genellikle bağışıklık sisteminin yeteri kadar dirençli olmaması halinde, kişilerde gribin sıkça tekrarlanması söz konusu olabilir. Bu şekilde viral enfeksiyonların sürekli olarak tekrarlaması, kalp hastalığı, şeker hastalığı, yüksek tansiyon gibi sistematik rahatsızlıkları olan kişileri de zor duruma sokabilir. Bu nedenle mümkün olduğu kadar grip olmamak için, sağlıklı beslenmeli, düzenli bir yaşam standartı sağlanmalı ve grip mevsimi olan kış aylarında kalabalık ortamlardan uzak kalınmalıdır. Grip hastalığı bakımından özellikle bebekler, çocuklar, hamile kadınlar, emzirenler ve yaşlılar riskli gruptan sayıldığından, bu kişilerin daha dikkatli olması tavsiye edilir. Tekrarlayan grip hastalığına maruz kalmak, genel sağlık üzerinde olumsuz etkiler yapabilir. Bu nedenle gereken tedbirlerin alınması gerekir.

Tekrarlayan grip hastalığından korunmak için ne yapılabilir?

Öncelikle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine dikkat edilmelidir. Bunun için düzenli olarak egzersiz yapılmalı, beslenmede vitamin ve mineraller yeteri miktarda alınmalıdır. Kış aylarında C vitamini desteği ihmal edilmemelidir. Taze sebze ve meyveler tüketilmelidir. Açık havadan yararlanılmalı, kapalı ortamda bile evin havalandırılmasına özen gösterilmelidir.

Tekrarlayan grip hastalığının altında yatan etkenlerin araştırılması gerekir. Özellikle astım gibi rahatsızlıklar gribi tetikliyor olabilir. Bu nedenle hastaların detaylı bir muayeneden geçirilmesi gerekir. Grip semptomları olan öksürük, akıntı, ateş gibi etkilerden korunmak için gereken önlemler alınmalıdır. Yüksek tansiyon, kalp hastalığı gibi sorunları olan kişilerin devamlı bunlara maruz kalması vücut direncini düşürecektir. Bu etkiler sistematik hastalıkların ağırlaşmasına da neden olabilir.

Grip salgınlar halinde etkili olan viral bir enfeksiyondur. Bu nedenle virüsün kapalı ortamlarda havada solunum yoluyla yayıldığı dikkate alınarak, kışın kapalı ortamlarda kalabalık yerlerde bulunulmamaya çalışılmalıdır. Risk grubuna giren kişilerin buna daha fazla dikkat etmesi gerekir. Bebeklerde ve çocuklarda bu görev ailelere düşmektedir.

Tekrarlayan grip hastalığında bitkisel çözüm yollarına başvurulabilir. Boğaz sorunları için ıhlamur, adaçayı gibi bitki çayları içilebilir. Öksürük nöbetlerinde bal ve zencefil ikilisinden yararlanılabilir. Çünkü gribin bilinen bir ilacı yoktur. Viral bir enfeksiyon olduğundan, antibiyotiklerle de tedavi edilemez. Bu rahatsızlık için dinlenme en iyi ilaçtır. Bunu bitkisel ürünlerle desteklemek yararlı olabilir. Ancak bunun için bir uzmandan destek almalısınız. Çünkü mevcut hastalıklarınızla etkileşime girebilecek bitkileri kullandığınızda, yarardan çok zarar görebilirsiniz. Bu çocuklar ve hamile kadınlar içinde geçerlidir. Çoğu bitkinin hamilelik döneminde, emzirme zamanında tüketilmesi sakıncalı görülmektedir. Bu yüzden doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Tekrarlayan grip hastalığından korunmanız sağlığınız üzerinde de olumlu etkiler yapacaktır. Vücudunuzu virüse karşı koruyarak, sağlıklı yaşamak önemlidir. Bu nedenle gripten korunmak için zamanında grip aşısı yaptırabilirsiniz. Grip aşısının etkisini gösterebilmesi için, virüsün farklılaşması nedeniyle her yıl yapılmalıdır. Buna en fazla risk grubunda olan kişilerin uymasını öneririz.
" } ] }